REXON-EYE®

Rexon-Eye® je neinvazivna naprava, ki lahko zagotavlja trajno zdravljenje vseh oblik sindroma suhega očesa. Deluje z uporabo visokofrekventnih električnih polj nizkih jakosti, ki lahko spodbudijo presnovo in naravno regeneracijo celic.

Rexon-Eye® zdravi vzrok bolezni suhih oči in lahko doseže dolgoročne rezultate. Zdravimo lahko vse oblike sindroma suhega očesa, tako evaporativno, kot tudi tisto povezano s pomanjkanjem izločanja solz, kar dokazujejo objavljene študije, kjer je bilo uporabljenih več subjektivnih in objektivnih meritev (https://www.resono.it/rexon-eye/). Aparat ima pridobljen CE certifikat.

Način delovanja

Rexon-Eye® deluje po principu QMR® tehnologije (tehnologija kvantne molekularne resonance), ki omogoča prenos šibkih tokov izmeničnega električnega toka pri frekvencah (frekvenčni spekter od 4 MHz do 64 MHz), ki so v resonanci z molekularnimi vezmi v tkivu. QMR® je registrirana blagovna znamka podjetja Telea Electronic Engineering.

Zdravljenje se izvaja preko kontaktnih elektrod, ki so vgrajene v masko, ki jo bolnik nosi pred zaprtimi očmi. Nastavitev naprave je zelo enostavna. Operater mora samo izbrati moč in trajanje terapije. Učinek terapije se lahko pokaže takoj po zdravljenju in je lahko dolgotrajen. Sama terapija je udobna, prijetna in sproščujoča.

Zasnova obrazne maske

Oči so zelo občutljiv del človeškega telesa in nekateri bolniki lahko ob pritisku občutijo nelagodje. Maska vsebuje dve elektrodi za izvajanje terapije in je bila skrbno zasnovana tako, da zagotavlja najboljšo ergonomijo in udobje. Nastavljiv elastični trak omogoča prilagajanje položaja maske različnim velikostim glave, tako da se popolnoma prilega čez pacientov obraz.

Potek zdravljenja

Rexon-Eye® naprava deluje po principu visokofrekventne elektroterapije tako, da stimulira delovanje Meibomovih žlez, da začnejo zopet normalno delovati. Za najboljši učinek so potrebne 4 terapije, 1-krat tedensko po 20 minut.