HIALURONSKA POLNILA

Polnila so geli iz hialuronske kisline, ki se normalno nahaja v našem telesu. Geli so biokompatibilni in se po določenem času resorbirajo na naraven način. Poznamo trajna in začasna polnila. Vedno več zdravnikov in pacientov uporablja začasna hialuronska polnila, katerih prednost je, da telesu niso tuja in ne povzročajo alergičnih reakcij.

Ker naravno hialuronsko kislino telo razgradi že v nekaj dneh, polnila vsebujejo preoblikovano kislino, ki je obstojna 6 do 10 mesecev. Koža z leti izgubi polnost zaradi izgube kolagenskih in elastičnih vlaken, hialuronska polnila pa po naravni poti te gube napolnijo in koži vrnejo napetost. Uporabljamo jih za nazolabialne, mentolabialne gube, gube nad ustnicami, okoli oči, za volumiziranje ustnic in lic.

Pretankim ustnicam povečajo volumen, nepravilno oblikovanim ustnicam pa skladnejšo, bolj simetrično obliko.

POVEČANJE USTNIC

Ustnice so poleg oči področje obraza, kjer se pogledi drugih najpogosteje ustavijo. Lepe ustnice pristajajo vsaki ženski in so simbol ženstvenosti. Pripomorejo k izboljšanju vašega videza in samozavesti. Z leti količina hialurona v naši koži vse bolj upada in s tem ustnice izgubljajo volumen in mladostnost. Z dermalnimi polnili oziroma z uporabo polnil hialuronske kisline pa lahko ustnicam na naraven, učinkovit in varen način povrnemo volumen, elastičnost ter mladosten videz. S tem, ko zgladimo drobne gube vašim ustnicam podarimo volumen ali popravimo njihovo morebitno asimetrijo. Z dermalnim polnilom lahko povečamo volumen zgornje ustnice ali le spodnje ustnice, lahko poudarimo centralni del ustnic ali oblikujemo in poudarimo ustni rob. Smo zagovorniki poudarjene ustne linije brez pretiranega volumna. Na vašem obrazu ne želimo ustvariti novih oblik, temveč le izraziti individualno oblikovane ustnice. Dermalna polnila na podlagi hialuronske kisline so najsodobnejša in največkrat uporabljena, zlasti pa najbolj varna polnila z najboljšimi možnimi učinki. S pravilno tehniko injiciranja, uporabo kakovostnega polnila, izkušenim zdravnikom in občutkom za estetiko, bodo vaše ustnice izgledale povsem naravno vendar vsekakor lepše, bolj izrazitejše in bolj polne.

OPIS POSEGA

Povečanje ustnic z dermalnim polnilom je večinoma opravljeno v 15 – 30 minutah. Predhodno se na ustnice lahko nanese anestetično kremo in s tem preprečimo morebitno bolečino oziroma neprijeten občutek, poleg tega pa že samo dermalno polnilo vsebuje anestetik. Zdravnik specialist v ustnice počasi dodaja dermalno polnilo s tanko iglo oz. kanilo. Rezultati so po apliciranju opazni takoj in trajajo 6-12 mesecev, nato pa postopno izzvenijo. Po posegu so možne manjše modrice ali otekline, ki v nekaj dneh izzvenijo, sicer pa se lahko takoj po posegu vrnete k vsakodnevnim opravilom.