REVIZIJSKA BLEFAROPLASTIKA

Po blefaroplastiki pričakujemo, da bo rezultat operacije trajal več let, vendar se proces naravnega staranja obraza nadaljuje. Povešenje kože na vekah in izbočenje orbitalnega maščevja se zato lahko ponovi. To ne pomeni, da je bila operacija nepravilno izvedena ali, da je prišlo do zapleta.
Kot pri vseh estetskih operacijah tudi pri tem posegu po eni operaciji morda ne bo dosežen “idealen” rezultat, zato bodo morda potrebni nadaljnji izpopolnitveni postopki. V takšnih primerih je potrebno razmisliti o dodatnih pristopih.

Ti zajemajo vrsto postopkov, ki jih lahko uporabimo za izboljšanje začetnega rezultata, kot so npr. uporaba botulin toksina ali polnil.
V kolikor boste prišli na pregled zaradi slabšega pooperativnega izzida po operacijah na vekah, se lahko opravi tudi t.i. revizijska blefaroplastika. Pacienti, ki se odločijo za ta poseg, se razlikujejo glede na razlog za ponovno operacijo. Nekateri si želijo odstraniti pretirane pooperativne brazgotine, medtem ko si drugi želijo odpraviti nepravilno delovanje vek.