ZAKAJ UPORABLJAMO PRIMERJALNE SLIKE PREJ/POTEM


Gotovo poznate izrek “slika je vredna več kot tisoč besed”, in to zagotovo velja, tudi pri primerjalnih slikah prej/potem, ki jih uporabljamo za prikaz rezultatov estetskega ali kakšnega drugega kirurškega posega. Slike so lahko zelo učinkovite, če jih uporabimo za prikaz zdravljenja, pooperativnih rezultatov ali za prikaz napredka zdravljenja, ki se zgodi v določenem časovnem obdobju.

Prikazali bomo, kako lahko tako mi kot vi, ki se odločate za operativni poseg izkoristimo primerjalne fotografije. Takšne slike so uporabne, tako pri vaši odločitvi in privolitvi za poseg, kot tudi pri spremljanju uspešnosti kirurškega posega.

RAZLOGI ZA PRIMERJALNO SLIKANJE PREJ/POTEM

  1. Pomaga pri izbiri najprimernejšega posega

Primerjalne fotografije so posebej koristne, če se želite informirati in niste prepričani, kateri poseg je najbolj primeren za vas in kje bi ga želeli opraviti. Če so na voljo fotografije predhodnih bolnikov s podobnimi težavami kot jih imate sami, in prikaz kako so bile težave odpravljene, si lahko bolje predstavljate, kako bi podoben poseg deloval pri vas samih.

Primerjalne fotografije, ki podrobno prikazujejo vrsto posega, na primer blefaroplastiko, vam omogočajo, da na prvem pregledu pri pogovoru s kirurgom, že bolje razumete vrsto posega, ki bi ga morda želeli opraviti. Tako se lahko informirate že pred prvim posvetom in pripravite prava vprašanja, ki jih lahko nato postavite kirurgu.

Ko ima kirurg predstavo o tem, kaj si želite s posegom spremeniti in doseči, se lahko o najbolj primernem posegu z vami podrobno pogovori.

  1. Primerjava dela različnih kirurgov

Slike prej/potem lahko uporabite tudi za primerjavo dela različnih kirurgov in se tako lažje odločite, kateri kirurg po posegu doseže bolj naraven izgled in komu boste zaupali, da poseg opravi pri vas. S pregledom fotografij lahko sestavite izbor kirurgov ali centrov, kjer bi ev. opravili poseg.

  1. Primerjalne slike omogočajo boljši prikaz rezultatov posegov

Če posnamemo sliko pred začetkom posega, lahko podrobno spremljamo spremembe po posegu. Zato so slike zelo koristne, saj vam omogočajo, da zlahka primerjate, kako ste izgledali prej in kako po posegu, ko otekline in modrice izginejo.

Seveda se lahko vedno le pogledate v ogledalo – vendar s primerjavo slik prej/potem, resnično dobite občutek, o spremembi na vašem obrazu.

Fotografije so pomembne tudi za prikaz omejitev operativnega posega, saj pogosto čisto popoln rezultat ni mogoč.

  1. Podrobno spremljanje napredovanja zdravljenja

Kirurgi lahko slike prej/potem izkoristimo tudi za podrobno spremljanje napredovanja zdravljenja, kar nam tudi pomaga pri odločitvi ali bo v prihodnje potreben še kakšen dodaten poseg.

Zakaj je smiselno in pomembno fotografirati pred in po posegu

Medicinske fotografije prej/potem lahko najlažje primerjamo, če jih posnamemo ob podobnem času v dnevu, pri podobni osvetlitvi in ​​pri pacientu, ki ima podoben izraz na obrazu, je podobno naličen in ima podobno pričesko.

Zato je pomembno, da upoštevamo osvetlitev, sence in kot slikanja, še posebej če se slike uporabljajo v profesionalne namene, na primer na spletnem naslovu, kjer jih bodo gledali tudi drugi pacienti.

Priporočljivo je tudi, da so slike opremljene s podrobno razlago posega, vključno z razlogom za poseg, kako se poseg izvaja in kakšno korist je imel bolnik od posega. Dober prikaz primera, bo predstavil zgodbo o bolnikovem zdravljenju in vam omogočil, da si lažje predstavljate rezultat na sebi.

Pravilno narejene fotografije prej/potem, vam lahko služijo za pomoč pri razumevanju pričakovanih izidov in omejitev pri operacijah in pomagajo pri oblikovanju realnih pričakovanj pri predlaganih posegih.

Našo galerijo, kjer posnete fotografije dodatno ne obdelujemo in se jih trudimo posneti v podobnih pogojih, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

GALERIJA